Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Korting ziekenhuizen valt flink lager uit

Mark van Dorresteijn
Minister Schippers van VWS mag de ziekenhuizen in 2011 slechts met 314 miljoen euro korten. Daarmee gaat de geplande korting van 549 miljoen euro flink omlaag. Dat meldt het NRC Handelsblad.
Korting ziekenhuizen valt flink lager uit

Het besluit van Schippers komt na twee rechtszaken van ziekenhuizen tegen VWS. Het ministerie verloor het eerste proces, maar in hoger beroep kreeg het gelijk. Het gerechtshof in Den Haag vond wel dat VWS de cijfers beter moet onderbouwen.

Met de beter onderbouwde cijfers pakt het te bezuinigen bedrag anders uit. De geplande 549 miljoen was gebaseerd op cijfers van het eerste halfjaar. Nu de recentste cijfers ook zijn verwerkt, komt het bedrag dat de 94 ziekenhuizen moeten besparen uit op 314 miljoen. Schippers heeft inmiddels de NZa gevraagd om nieuwe berekeningen te maken op basis van deze 314 miljoen. De zorgautoriteit meldt dat zij begin volgend jaar berekend heeft hoeveel elk ziekenhuis moet besparen.

Inzet blijft nul euro

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vindt dat het woord ‘blij’ niet op zijn plaats is. “Want 314 miljoen is nog steeds een heel hoog bedrag”, zegt een woordvoerder tegen het dagblad. “We weten nog steeds niet hoe het nieuwe bedrag tot stand is gekomen. Onze inzet is nul euro.” Als er te veel is uitgegeven, moeten zorgverzekeraars dat betalen, stelt de NVZ. De ziekenhuisvereniging besluit over twee weken of ze VWS voor de rechter daagt. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Ziekenhuizen vrezen budgetkorting

Ziekenhuizen vinden korting onaanvaardbaar

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

2 REACTIES

  1. zij moeten de zorg met rust laten ik vindt deze niet van toepassing mmen betaald alzoveel aan de zorgverzekeraar mag men daar dan geen goede zorg voor hebben laten de grote kopstukken maar in leverenals er wat aan de knikker komt door het verliezen van een baan dan krijgen meteen een gouden handruk mee en dat vindt ik niet eerlijk het is zo dat de grote kopstukken altijd meer en meer moet hehbben en de mindere man die kan de bek vegen ….geef het geld dan aan de zorg en dat nederland vergrijst dat is jullie schuld omdat jullie als maar gaat bezuinigen en andere dingen daar door worden er mindere kinderen geboren en bovendien als je leuke dingen wil doen dan moeten zij allebeide werken dat komt gewoonweg door alle bezuinigen
    het kan gewoon weg zo niet door blijven gaan denk toch is beter na zoals het nu doorgaat dan gaat alles naar de filisteinen dit is iets om gewoonweg om daar over na te denken…

  2. Lees alle reacties
  3. Hoe langer ik over deze ” Casus ” nadenk , vind ik het steeds meer een ” Soap ” worden. Iedereen ! moet bezuinigen ; de Overheid ; Provincie ; Gemeenten ; Culturele Instellingen ; de Burger ; etc.. Ziekenhuizen en vele andere ZorgInstellingen moeten dat ook. Het enigste wat ik hoor/lees is dat men het niet eens is. Alternatieven lees/hoor ik niet van de Rvt & Raden van Bestuur. Zelf reageer ik regelmatig op Zorgvisie , maar feed-back , zelden ! Van de Politiek helemaal nooit ! Dat zijn toch onze woordvoerders , die namens het “Volk “in Debat gaan , maar ……

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.