Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kraamzorg mag hoger tarief rekenen

Kraamzorgorganisaties kunnen met zorgverzekeraars afspreken om in specifieke gevallen de tarieven met maximaal tien procent te verhogen. Dit besluit van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is gisteren bekend geworden.
Kraamzorg mag hoger tarief rekenen
Foto: ANP Photo

De mogelijkheid om een opslag van tien procent in de kraamzorgtarieven te krijgen heeft de NZa toegevoegd  in antwoord op bezwaar van ActiZ en de kraamzorgorganisaties tegen de maximumtarieven. Het reguliere tarief, waartegen ActiZ ook bezwaar had aangetekend, blijft wel gelijk.

Bezwaar
In het voorjaar 2013 tekenden ActiZ en de andere brancheorganisaties in de kraamzorg, BTN en SPOT, bezwaar aan tegen de tarieven die de NZa in januari dit jaar vaststelde. ActiZ meende dat het onderzoek waarop de tarieven zijn gebaseerd onvoldoende was en dat de NZa daarnaast geen rekening hield met hogere kosten in bijvoorbeeld achterstandswijken.

Hogere kosten
Volgens ActiZ is het speciale tarief met name in achterstandswijken belangrijk, waar de kosten hoger zijn. ‘Het is goed dat de NZa deze problematiek erkent en het veld de ruimte geeft om de kraamzorg kostendekkend te leveren. Nu is het zaak dat kraamzorgorganisaties en verzekeraars het eens worden over het contracteren van kraamzorg voor deze groepen waar de reguliere tarieven in elk geval niet kostendekkend zijn’, aldus de brancheorganisatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.