Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kredietcrisis drukt op pensioenfonds zorgsector

Door de kredietcrisis en de economische teruggang is de dekkingsgraad van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn in het derde kwartaal gedaald naar 126 procent van 143 procent. De dekkingsgraad, die weergeeft in hoeverre een pensioenfonds aan toekomstige verplichtingen kan voldoen, lag eind september nog wel boven de vereiste 125 procent. Dat meldde het pensioenfonds gisteren.

In het derde kwartaal heeft het Pensioenfonds Zorg en Welzijn, voorheen bekend als PGGM, 5,5 procent verloren op zijn beleggingen. Dat komt met name door de malaise op de aandelenbeurzen. Het belegd vermogen daalde met ruim 4 miljard euro tot 81,9 miljard euro.

Compensatie inflatie

De ontwikkeling van de dekkingsgraad heeft volgens het pensioenfonds mogelijk gevolgen voor de indexering, ofwel de compensatie voor inflatie. Het bestuur van het fonds beslist in december of het deelnemers volledig compenseert voor inflatie. Normaal gesproken wordt dit besluit in november genomen, maar deze is wegens de turbulentie op de markten met een maand uitgesteld. Het fonds voor de zorgsector telt 1,14 miljoen deelnemers. Dat is ongeveer 1 procent meer dan eind 2007. Zowel deelnemers als pensioengerechtigden worden gecompenseerd voor eventuele kortingen. (ANP)

Lees ook:

VWS onderzoekt gevolgen kredietcrisis

Kredietcrisis raakt ook de zorgsector

Zorgsector in geldproblemen door kredietcrisis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.