Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kruijthof lid raad van bestuur Amsterdam UMC

Karen Kruijthof is benoemd tot lid van de raad van bestuur van Amsterdam UMC. Zij vult per 14 februari de vacature in, die is ontstaan met het vertrek van Wouter Bos en de benoeming van Chris Polman tot zijn opvolger als voorzitter raad van bestuur VUmc en vicevoorzitter raad van bestuur AMC.
Dr. Karen Kruijthof

Kruijthof was bestuurder bij Franciscus Gasthuis en Vlietland. De ervaring die ze daar opdeed bij de fusie tussen deze ziekenhuis kan ze gebruiken in haar nieuwe functie. Ze is daarbij onder meer verantwoordelijk geweest voor personele zaken, medezeggenschap en de verpleegkundige beroepsgroep.

Verschuivingen en innovatie

In de raad van bestuur van Amsterdam UMC zal Karen Kruijthof zich toeleggen op de verschuivingen van afdelingen tussen de beide locaties en de integratieprocessen, die voortkomen uit de fusie tussen AMC en VUmc. Ze zal ook de portefeuille HR, bonden en medezeggenschap beheren en zich richten op het stroomlijnen van innovatieprocessen.

Kruijthof studeerde geneeskunde en bestuurskunde aan de Vrije Universiteit en promoveerde in Rotterdam op een onderzoek naar zeggenschap van medisch specialisten in Nederlandse ziekenhuizen.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.