Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Kwaliteit Bredase zorgaanbieders ter discussie’

Zeker vier van de vijf nieuwe zorgaanbieders voldoen niet aan enkele eisen van het kwaliteitsdocument dat zij hebben ondertekend, schrijft regionaal dagblad BN DeStem. Vakbond Abvakabo FNV en de Bredase Cliëntenraden trekken hierover in een brief aan wethouder Cees Meeuwis aan de bel.
'Kwaliteit Bredase zorgaanbieders ter discussie'

De bond schrijft dat zij onafhankelijk bureau Ruiter en Partners vergelijkend onderzoek heeft laten doen. Zij vergeleken het bestek waarop de aanbieders hebben ingeschreven met het kwaliteitsdocument dat ze hebben ondertekend en de functieomschrijving voor de thuiszorgers. Daarbij zijn vier van de vijf nieuwe aanbieders, T-zorg, Surplus, Actief Zorg en VDA/ICS bekeken. De vijfde aanbieder, Thuiszorg in Holland, is niet meegenomen in het onderzoek omdat de instelling weigerde een functieomschrijving te overhandigen.

Signaleren

“Het bureau constateert feitelijk twee zaken”, vertelt vakbondsbestuurder Marlieze Warnaar van Abvakabo FNV in dagblad BN DeStem. “Met name dat het signaleren van veranderingen in de gezondheidstoestand van de cliënt afwijkt van de eisen in het bestek en het kwaliteitsdocument. Verder ziet het er naar uit dat thuishulpen te weinig betaald krijgen.”

Cliëntenraden

De vijf nieuwe aanbieders hebben deze week overleg gehad met de wethouder, die ook met deze vragen geconfronteerd is. In een reactie werpen de aanbieders tegen dat ze de signalering anders invullen. Hoe blijft voor bond en cliëntenraden onduidelijk. Bond noch cliëntenraden hebben een reactie gehad van de aanbieders.

Wethouder Cees Meeuwis laat via een woordvoerder weten dat hij bezig is met informatie inwinnen. Hij zal rapporteren aan de commissie maatschappij op 1 december. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

College Breda heeft vertrouwen in aanpak Wmo

Breda stapt over op nieuwe thuiszorgaanbieders

Breda stapt over op alfahulpen in de Wmo

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.