Kwaliteitsgeld moet niet naar adviseurs en administrateurs’

De relatie tussen zorgkantoren en zorgaanbieders is verbeterd, constateert branchevereniging ActiZ in de monitor ‘Zorgcontractering Wlz 2019’. Een pijnpunt vormt de verdeling van de kwaliteitsgelden verpleeghuiszorg. Margreeth Kasper de Kroon, ActiZ-woordvoerder en bestuurder van Zorggroep Noordwest Veluwe licht de bezwaren tegen de regeling toe.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Margreeth Kasper de Kroon, raad van bestuur van Zorggroep Noordwest-Veluwe

De minister eist dat 85 procent wordt besteed aan handen aan het bed, voor innovatie geldt een maximum van 15 procent. Meer dan de helft van de zorgorganisaties hikt vanwege de krappe arbeidsmarkt tegen deze verdeelsleutel aan. Uit de nieuwste inkoopmonitor langdurige zorg blijkt volgens ActiZ eens te meer dat aanbieders niet met de regeling uit de voeten kunnen, meldt Skipr vandaag.
Ook is de regeling voor kwaliteitsgelden verpleeghuiszorg te bureaucratisch, vindt ActiZ. ‘We moeten daarom  oppassen dat het extra geld niet naar projectmanagers, adviseurs en administrateurs gaat’, zegt ActiZ-woordvoerder Margreeth Kasper de Kroon, tevens bestuurder van Zorggroep Noordwest-Veluwe.

0
569

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.