Kwaliteitsinstituut presenteert aanpak langdurige zorg

Het Trimbos-instituut en Vilans gaan in opdracht van het Kwaliteitsinstituut good practices uit de langdurige zorg verzamelen en beoordelen. Dat heeft programmamanager Diana Delnoij van het Kwaliteitsinstituut dinsdag bekendgemaakt. Het instituut gaat niet zelf nieuwe richtlijnen ontwikkelen en opleggen aan zorgaanbieders.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Diana Delnoij
Diana Delnoij - Foto: Diana Delnoij

Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) start in 2014 met de regie over het nieuwe Kwaliteitsinstituut. Het orgaan moet de standaard voor kwaliteit in de zorg vaststellen en verhogen. ‘Die taak is wellicht lastiger in de care dan in de cure’, aldus Delnoij tijdens het Kwaliteitsforum. ‘In de langdurige zorg zijn over het algemeen veel minder standaarden en richtlijnen dan in de cure. Dat kan komen doordat de curatieve zorg een veel langere academische traditie heeft. Bovendien gaat het in de langdurige zorg over het meten van “kwaliteit van leven”. Dat concept is minder goed meetbaar dan bijvoorbeeld ligdagen of sterftecijfers

0
42

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.