Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Kwaliteitsinstituut wordt Zorginstituut Nederland en krijgt 7,5 miljoen

Het Zorginstituut Nederland krijgt ongeveer 7,5 miljoen euro voor taken op het gebied van kwaliteit. Dat is evenveel als de budgetten van alle bestaande instellingen op dit terrein samen. Dit meldt vakblad Medisch Contact op haar website.
Kwaliteitsinstituut wordt Zorginstituut Nederland en krijgt 7

In een nota van minister Schippers aan de Tweede Kamer geeft zij antwoord op vragen van de Vaste Kamercommisie voor VWS over de wijziging van onder meer de Wet cliëntenrechten zorg (Wcz) met het oog op de kwaliteit van zorg. Het geld dat het Zorginstituut Nederland – de nieuwe naam van het College voor zorgverzekeringen (CVZ) – voor kwaliteit krijgt, gaat nu nog naar het Centrum Klantervaring Zorg (CKZ), de Regieraad, het Coördinatieplatform Zorgstandaarden, kiesBeter en Zichtbare Zorg. Aanvankelijk zouden de activiteiten van het Zorginstituut op het gebied van kwaliteit worden uitgevoerd door het ‘Kwaliteitsinstituut voor de zorg’, maar deze term komt in de nota niet voor, aldus Medisch Contact. Nog een detail: de eerder voorgestelde naam Nederlands Zorginstituut wordt bij wet veranderd in Zorginstituut Nederland.

Nieuwe bevoegdheden

De nieuwe bevoegdheden van Zorginstituut Nederland worden opgenomen in de Wcz, schrijft de minister, omdat ‘in deze wet ook het recht van de cliënt op goede zorg wordt verankerd’. Maar omdat het nog de vraag is wanneer de Wcz – die eind mei controversieel werd verklaard – in werking zal treden, zullen ze zo nodig voorlopig worden opgenomen in de Zorgverzekeringswet.(Medisch Contact)

Lees meer:

Delnoij en Kimpen leiden Kwaliteitsinstituut

‘Kwaliteitsinstituut moet patiënt centraal stellen’

Bert Boer wordt kwartiermaker van kwaliteitsinstituut

Kwaliteitsinstituut ontbreekt op begroting VWS

3 REACTIES

  1. Ja Jan C. Amiz deed en doet iets aan zorg. Hij is zeker geen zorgpooier, die via voortdurende naamsveranderingen weer extra geld van de ZORG steelt,en aan instituten besteedt die slechts de daardoor verminderde Zorg wel uitstekend KUNNEN administreren.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.