Laat koploper verpleeghuizen achterblijvers coachen’

Verpleeghuizen die problemen hebben met de kwaliteit van zorg, kunnen het beste worden geholpen door de koplopers. Dat zegt directeur Math Gulpers van verpleeghuis Lückerheide in Kerkrade in een interview met Zorgvisie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Math_Gulpers_450.jpg
Math Gulpers: 'Leidingevenden moeten in alles het goede voorbeeld geven.'

Verpleeghuis Lückerheide behoorde in 1999 tot de mindere verpleeghuizen. ‘Het stonk er naar urine, bewoners waren verward en medewerkers holden over de gangen’, zei hoogleraar ouderenzorg aan de Maastricht University eerder deze zomer in Zorgvisie. Tegenwoordig leidt hij er buitenlandse gasten rond. Lückerheide heeft een metamorfose ondergaan. Het is nu juist een goed voorbeeld. Het bevlogen leiderschap van directeur Math Gulpers was daarvoor cruciaal. In het oktobernummer van Zorgvisie Magazine staat een uitgebreid interview met Gulpers.

Cultuur en leiderschap
Lückerheide was een ernstig klassiek verpleeghuis. Er werd gewerkt volgens het medische model, waarin de organisatie het dagritme van bewoners

0
155

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.