Laat koploper verpleeghuizen achterblijvers coachen’

Verpleeghuizen die problemen hebben met de kwaliteit van zorg, kunnen het beste worden geholpen door de koplopers. Dat zegt directeur Math Gulpers van verpleeghuis Lückerheide in Kerkrade in een interview met Zorgvisie.
Math_Gulpers_450.jpg
Math Gulpers: 'Leidingevenden moeten in alles het goede voorbeeld geven.'

Verpleeghuis Lückerheide behoorde in 1999 tot de mindere verpleeghuizen. ‘Het stonk er naar urine, bewoners waren verward en medewerkers holden over de gangen’, zei hoogleraar ouderenzorg aan de Maastricht University eerder deze zomer in Zorgvisie. Tegenwoordig leidt hij er buitenlandse gasten rond. Lückerheide heeft een metamorfose ondergaan. Het is nu juist een goed voorbeeld. Het bevlogen leiderschap van directeur Math Gulpers was daarvoor cruciaal. In het oktobernummer van Zorgvisie Magazine staat een uitgebreid interview met Gulpers.

Cultuur en leiderschap
Lückerheide was een ernstig klassiek verpleeghuis. Er werd gewerkt volgens het medische model, waarin de organisatie het dagritme van bewoners

0
116

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.