Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Lang leve de vergrijzing!’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De vergrijzing is niet alleen een probleem, maar kan ook een oplossing zijn voor maatschappelijke opgaven. Als er meer alternatieve woonvormen tussen verpleeghuis en thuis komen, kan de vergrijzing de stagnatie op de woningmarkt doorbreken. ‘Lang leve de vergrijzing’, zeggen de Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck op het congres ‘Thuis in de wijk’ op 29 januari.
Happy senior man laughing while carrying his partner on his back in the countryside
Canoy: 'Je kunt vitale ouderen verleiden tot hulp en ondersteuning aan meer hulpbehoevende ouderen' Foto: StockAdobe
Premium

De uitdagingen die de vergrijzing

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Mooie impressie van het congres dat ik in opdracht van VWS, BZK, Aedes, ActiZ en VNG organiseerde samen met Nestas Communicatie. Naast alle sprekers presenteerden 40 wooninitiatieven en -oplossingen zich in de parallelsessies. Even over de namen van de aangehaalde personen. Het is Marien de Langen bestuursvoorzitter van woningcorporatie Stadgenoot en Hans Adriani wethouder Wonen in de gemeente Nieuwegein. En volgens mij wilde Leo neergeschoten worden door de jaloerse echtgenoot. Met de echtgenote had hij andere plannen.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.