Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lareb onderzoekt bijwerkingen griepprik

Marit van Os
Het Nederlands bijwerkingencentrum Lareb gaat aanvullend onderzoek doen naar de bijwerkingen van de griepprik. Ruim 80 huisartsenpraktijken werken mee aan het onderzoek. Dat maakte Lareb dinsdag bekend.
Lareb onderzoekt bijwerkingen griepprik

Binnenkort beginnen huisartsen weer met het toedienen de jaarlijkse griepprik en daarom start Lareb een onderzoek. Het centrum volgt het beloop van bijwerkingen met behulp van Lareb Intensive Monitoring (LIM). Dit houdt in dat tachtig huisartsen na het geven van de griepprik patiënten vragen mee te doen aan het onderzoek. Wie meedoet krijgt een aantal keer een vragenlijst per e-mail over het al dan niet optreden van bijwerkingen. Het centrum roept bovendien mensen op bijwerkingen te melden via haar site. De doelgroep bestaat uit ouderen boven de 60 en mensen die kampen met hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes, nieraandoeningen of een verminderde weerstand door andere ziekten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.