Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laurens daagt gemeenten voor rechter

ROTTERDAM - Zorgorganisatie Laurens vindt dat de selectieprocedure voor zorgaanbieders in de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk niet eerlijk is verlopen.

De organisatie is in deze gemeenten een van de grootste zorgaanbieders, maar valt bij de nieuwe aanbestedingsprocedure voor huishoudelijke hulp buiten de boot. Laurens maakte donderdag bekend een kort geding tegen de gemeenten aan te spannen.

Wmo

Per 1 januari 2007 wordt de nieuwe welzijnswet Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) van kracht, waardoor gemeenten zelf hulp bij thuiszorgorganisaties inkopen. Dat moet echter wel via een Europese aanbestedingsprocedure.

’Foute beoordeling’

Volgens Laurens zijn er aanwijzingen dat de selectiecommissie in deze procedure de zorgorganisatie fout beoordeelde. Ook vindt Laurens het niet duidelijk hoe de commissie de offertes van de verschillende organisaties evalueerde en met elkaar vergeleek.

Volgende week

Ook in andere gemeenten leidde de nieuwe aanbesteding tot onvrede. Volgende week dient de rechtszaak van drie andere zorgorganisaties tegen de gemeente Schiedam. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.