Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laurens en Zorg Compas bestuurlijk samen

Laurens en Zorg Compas zetten vandaag een volgende stap in de voorgenomen fusie door op bestuurlijk niveau te fuseren.

De bestuurlijke fusie houdt in dat de drie bestuurders van Laurens en Zorg Compas plaats nemen in een gezamenlijke raad van bestuur. Ids Thepass (voorzitter), Marcel van Woensel (vice-voorzitter) en Marc Scholten (bestuurder) nemen de dagelijkse bedrijfsvoering van beide organisaties op zich en begeleiden de volgende fase van het fusieproces. Daarnaast zullen beide organisaties als één partij strategisch optreden richting de ketenpartners, financiers en de gemeentes. Beide organisaties blijven voorlopig apart naast elkaar opereren, onder hun eigen naam.

fusie zorg

Achter de schermen worden de voorbereidingen getroffen voor de definitieve samenvoeging. Naar verwachting zal deze laatste stap in de fusie uiterlijk eind 2009 genomen worden. Vanaf die datum treden Zorg Compas en Laurens als één organisatie en met één naam naar buiten en is de organisatorische fusie een feit.

marktpositie

De fusie biedt voor Zorg Compas mogelijkheden tot een stevigere positie in de markt, waardoor zij toekomstige uitdagingen, zoals kleinschalige zorg en zorgverlening aan huis, beter aan kan. Voor Laurens betekent de fusie een betere spreiding en dekking in de stadsregio Rotterdam.

Lees ook:

Laurens daagt gemeenten voor rechter

Klink wil fusies strenger laten toetsen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.