Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laurens gaf oud-bestuurder 175 duizend euro mee

Redacteur Zorgvisie
Ouderenzorgorganisatie Laurens heeft oud-bestuurder Marc Scholten vorig jaar 175 duizend euro betaald als ontslagpremie. Scholten was directeur bedrijfsvoering bij Laurens, maar moest vertrekken naar aanleiding van de zwarte lijst van de IGZ.
Premie-AdobeSTock-400.jpg
Foto: AdobeStock

Dat meldt RTL Z. Scholten werkte ruim twintig jaar bij de Rotterdamse zorgorganisatie, maar moest vorig jaar aftreden nadat de organisatie op de zwarte lijst van de IGZ kwam te staan. Behalve problemen met de kwaliteit van zorg, worstelt Laurens ook al langere tijd met financiële problemen. In 2015 behaalde de organisatie een negatief resultaat van 25 miljoen euro. Voor 2016 verwachtte Laurens een negatief resultaat van 10 miljoen, maar dit liep uiteindelijk op tot 14,9 miljoen euro.

Vertrek bij Laurens
Scholten was niet de enige die naar aanleiding van de IGZ-lijst opstapte; ook bestuursvoorzitter Ids Thepass en directeur thuiszorg Heleen Post verlieten de organisatie. Hoewel Thepass geen vertrekpremie kreeg, hebben Scholten en Post die wel meegekregen. Laatstgenoemde kreeg volgens RTL Z een ontslagpremie van 75 duizend euro.

Dossier ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven. Lees meer

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.