Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laurentius krijgt nog geen steun van provincie Limburg

Eindredacteur
Het Laurentius Ziekenhuis Roermond krijgt nog niet de gevraagde tien miljoen euro van de provincie Limburg. Gedeputeerde Staten heeft afgelopen donderdag gemeld dat pas een oordeel over de steunaanvraag wordt gegeven, na een beoordeling van het deze week uit te komen Visiedocument Ziekenhuiszorg Limburg.
Laurentius krijgt nog geen steun van provincie Limburg

Het Laurentius had gehoopt op steun van de provincie om een lagere rente op de financiering van zijn nieuwbouwplannen te krijgen, die 102 miljoen gaan kosten. Gedeputeerde Staten wijst de aanvraag voorlopig nog niet toe omdat zij de onderbouwing van de aanvraag te mager vindt om een beslissing te kunnen nemen. Bovendien wil de provincie eerst bekijken hoe de plannen van Laurentius passen binnen een nieuwe visie voor de ziekenhuiszorg in heel Limburg.

Geen lening voor Atrium MC

Ook het Atrium Medisch Centrum in Heerlen krijgt niet de gevraagde achtergestelde lening van twintig miljoen euro voor nieuwbouw. Verantwoordelijk gedeputeerde Noël Lebens liet eerder weten dat de Limburgse ziekenhuizen met een plan voor samenwerking moeten komen, voordat de provincie met geld over de brug komt.

Miljoenenbesparing

Atrium en het Orbis Medisch Centrum in Sittard hebben de mogelijkheden tot samenwerking inmiddels onderzocht. Eerder deze week werd bekend dat samenwerking jaarlijks een besparing van 30 tot 35 miljoen euro kan opleveren. De twee ziekenhuizen zullen eind van het jaar een beslissing nemen over samenwerking. (Zorgvisie – Berber Bast)

Lees ook:

‘Samenwerking Atrium en Orbis bespaart 30 tot 35 miljoen’

Rechter: Overheid mag Orbis steunen

Laurentius Ziekenhuis vraagt steun aan provincie

Limburg onderzoekt ziekenhuiszorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.