Leden ActiZ willen macht decentraliseren

De leden van ActiZ willen beslissingsbevoegdheden decentraliseren naar meerdere commissies. Er komen mogelijk aparte commissies voor de Wlz, de wijkverpleging, de Wmo, de geriatrische revalidatie en eerstelijnsverblijf. Dat blijkt uit interne stukken van ActiZ.
heyne.jpg
Gerton Heyne

De leden van ActiZ willen dat het bestuur en de directie bevoegdheden overdragen aan verschillende commissies. Dat beeld komt naar voren uit interne ActiZ-documentatie, in het bezit van Zorgvisie.
ActiZ hield in het najaar van 2016 een enquête onder de eigen leden. Van de ruim 350 geënquêteerden vulden 71 de enquête in. Van die 71 respondenten ondersteunt een royale meerderheid van 73,2 procent het plan om bevoegdheden te decentraliseren. De voorstanders verwachten daardoor meer aandacht voor specifieke thema’s, minder stroperigheid en een effectievere werkwijze. Wel moeten de commissies aansluiten bij de algemene lijn van ActiZ, niet een te zelfstandige

0
91

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.