Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leemhuis-Stout treedt af als voorzitter NVZ

Joan Leemhuis-Stout treedt op 1 augustus af als voorzitter van de NVZ vereniging van ziekenhuizen. Leemhuis was sinds 2002 voorzitter van de branchevereniging van ziekenhuizen.
Leemhuis-Stout treedt af als voorzitter NVZ

Leemhuis (60) vertrekt eerder dan voorzien. Haar tweede termijn als voorzitter zou officieel in mei 2009 aflopen, maar een mix van professionele en privé-omstandigheden heeft haar doen besluiten om eerder op te stappen.

De oud-VVD-politica heeft leiding gegeven aan de NVZ in een voor de branche roerige periode. Na jaren van speculaties kregen marktwerking en vrije prijsvorming gedurende haar voorzitterschap gestalte. Rode draad in haar voorzitterschap was de kwaliteitsdiscussie. Om het negatieve imago af te schudden startte de NVZ vorig jaar onder het motto “Het ziekenhuis zorgt”een imagocampagne. Binnen de NVZ werd haar liberale achtergrond soms met argwaan bekeken. Volgens sommige critici liet Leemhuis haar oor teveel hangen naar partijgenoot en oud-minister van VWS Hans Hoogervorst.

In 2004 kwam Leemhuis in aanvaring met de toenmalig directeur Rob van der Plank. Rob van der Plank is bestuursvoorzitter geworden bij het Nederlands Psychoanalytisch Instituut. Van der Plank zag zich hierdoor genoodzaakt om op te stappen. De reactietermijn voor de vacature van nieuwe voorzitter is inmiddels afgelopen. De NVZ denkt de komende weken een opvolger van Leemhuis te kunnen presenteren. (Zorgvisie – Philip van de Poel)

Meer nieuws:

Joan Leemhuis-Stout: Ziekenhuis willen samen werken aan veiligheid

Leemhuis: ‘Doorgaan op de ingeslagen weg’

VWS en NVZ ruziën over bodemprocedure

Bekijk wie is wie in de zorg >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.