Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Leg regionale oriëntatie verzekeraars wettelijk vast’

Zorgverzekeraars moeten op regionaal niveau zorgen voor een goede samenwerking tussen gemeenten en eerste- en tweedelijnszorg. Die taak moet wettelijk worden vastgelegd in de Zorgverzekeringswet (ZVW).
‘Leg regionale oriëntatie verzekeraars wettelijk vast’
Foto: Kim Putters

Dat zegt PvdA-Senator Kim Putters in een interview over het rapport Samenwerken aan een gezond en waardig leven van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijke bureau van de PvdA.

Schuiven met AWBZ-, ZVW en Wmo-budgetten

Putters, die voorzitter was van de werkgroep zorg die het rapport heeft gemaakt, benadrukt het belang van goede samenwerking op regionaal niveau tussen eerste lijn, thuiszorg, intramurale zorgaanbieders en gemeenten. Hij waarschuwt voor het gevaar dat de behoeften van burgers ondergesneeuwd raken in bestuurlijke drukte rond de overheveling van AWBZ-functies naar de Wmo. ‘Waar het uiteindelijk om draait is dat verzekeraars, gemeenten en zorgaanbieders uitgaan

0
16

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.