Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Legemaate nieuw lid raad van toezicht Deventer Ziekenhuis

Johan Legemaate is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Deventer Ziekenhuis. Legemaate (1958) is als hoogleraar gezondheidsrecht verbonden aan het AMC en de Universiteit van Amsterdam. Hij bekleedt diverse bestuurs- en toezichthoudende functies in de zorgsector.
legemaate.jpg

Legemaate heeft zich verder in tal van functies beziggehouden met advisering over en ontwikkeling van beleid en regelgeving in de zorgsector, vooral op het terrein van de kwaliteit van zorg en de rechten van de patiënt. Hij is ook lid van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.

Toezicht
De raad van toezicht van het Deventer Ziekenhuis telt vijf leden en is met de komst van Legemaate weer compleet. Hij volgt Roel van Eijndhoven op die per 1 januari 2017 conform de statuten zijn functie neerlegt. De raad bestaat verder uit John van Eijndhoven (voorzitter), Gijsbert Buijs, Cees van der Luijt en Wies Vasmel.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.