Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Leget benoemd tot hoogleraar zorgethiek

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Carlo Leget is per 1 september 2012 benoemd tot hoogleraar zorgethiek en geestelijke begeleidingswetenschappen aan de Universiteit voor Humanistiek. Daarnaast wordt hij per 1 september bijzonder hoogleraar op het gebied van ethische en spirituele vragen in relatie tot de palliatieve zorg in hospices.
Leget benoemd tot hoogleraar zorgethiek

De Associatie voor zelfstandige High Care Hospices financiert deze leerstoel.

UMC St. Radboud

Leget (1964) promoveerde in 1997 aan de Katholieke Theologische Universiteit in Utrecht en werkte daarna als universitair docent medische ethiek aan het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen. Op 1 januari 2009 werd hij aangesteld als universitair hoofddocent Zorgethiek aan Tilburg University, en sinds vorig jaar was hij daarnaast verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek.

Palliatieve zorg

De afgelopen jaren ging Legets aandacht vooral uit naar ethiek en spiritualiteit in de palliatieve zorg. Hij verrichtte onderzoek naar de zorg voor stervenden in verpleeghuizen, werkte mee aan de richtlijn spirituele zorg voor de palliatieve zorg en werd benoemd tot vice-president van de European Association for Palliative Care. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Helft zorgverleners onvoldoende opgeleid voor palliatieve zorg

Zorgverlener krijgt advies over palliatieve zorg

‘Sluit informatie palliatieve zorg beter aan op doelgroep’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.