Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Leiderschap begint bij leidinggeven aan jezelf’

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
Leiderschap draait niet alleen om sturen, richting kiezen en mensen meenemen in een koers, maar ook om stilstaan bij zaken waar de schoen wringt. Dat zegt Gabriël Anthonio, (gedrags)wetenschapper, bestuurder en auteur in de podcast Voorzorg. Hij vertelt over het belang van verbindend leiderschap en de valkuilen. Ook deelt hij zijn eigen ervaringen als zorgbestuurder in crisissituaties en geeft hij tips.
Podcast Voorzorg met Gabriël Anthonio

Leiderschap heeft een emancipatie doorgemaakt, vertelt Anthonio. ‘In deze tijd gaat leiderschap over invloed uitoefenen.’ Om het maximale uit leiderschap te halen, dienen bestuurder bij zichzelf te beginnen, vervolgt hij. ‘Het is niet best als persoonlijk leiderschap in een narcistisch cocon terechtkomt. Het leven praat ook terug. Als mensen op de werkvloer achterstevoren lopen, dan zijn we geneigd in te vullen of te veroordelen. Wees bereid om eerst onderzoek te doen en af te dalen naar waar de schoen wringt. Leiderschap gaat niet alleen over zenden, maar over verbinding maken.’

In de podcast Voorzorg vertelt Anthonio over de wetenschappelijke inzichten die hij als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft opgedaan, de kracht van storytelling en zijn eigen lessen in de verslavings-, forensische- en jeugdzorg. Ook geeft hij een voorproefje van zijn masterclass over verbindend leiderschap.

U vindt de podcast Voorzorg ook op onder meer Spotify en Apple Podcasts


Exclusieve masterclass met Gabriël Anthonio:
De essentie van verbindend leiderschap, meer bereiken met minder moeite
Bent u toe aan een volgende stap in uw leiderschap en persoonlijke ontwikkeling? Heeft u vragen bij de te volgen route naar oplossingen op uw werk, waarbij u het idee heeft dat de bestaande paden zijn uitgesleten en onvoldoende opleveren? Bent u op zoek naar verbinding en meer impact? Gabriël Anthonio neemt u tijdens deze exclusieve masterclass mee in de essentie van verbindend leiderschap. Zodat u meer bereikt met minder moeite.
Datum: 8 december 2023 Locatie: Van der Valk hotel, Utrecht
Klik hier voor meer informatie en aanmelding

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.