Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Lentis neemt cliëntenraad mee naar Menzis

De cliëntenraad van ggz-organisatie Lentis is aangeschoven bij de onderhandelingen met zorgverzekeraar Menzis.

Het initiatief om de centrale cliëntenraad uit te nodigen, komt van Lentisbestuurder Corstiaan Bruinsma. Want: “Het is eigenlijk raar dat we onderhandelen over hoeveel zorg we waar kunnen leveren, terwijl degenen om wie het gaat geen rol hebben.”

Kwaliteitseisen

De cliënten onderhandelden niet mee, maar luisterden vooral. In 2010 hoopt Bruinsma op meer: “Zij kunnen aangeven welke kwaliteitseisen zij belangrijk vinden. En als het erom gaat welke onderdelen mogen groeien, kunnen zij zeggen waar zij Lentis goed in vinden.” Leendert van der Schee van de cliëntenraad “ziet ons dat nog niet doen.” Hij vindt het wel goed om de gesprekken bij te wonen. “Het gaat meer over kwaliteit dan ik verwachtte. En het is goed om te zien welke overwegingen worden gemaakt.” (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Fusie Lentis en GGZ Friesland is afgeblazen

Achmea en Menzis willen meerjarige contracten

Menzis geeft prijsvoordeel aan topzorgziekenhuizen

3 REACTIES

 1. Bij Lentis kan je zomaar tot cliënt worden gebombardeerd ( gestigmatiseerd!!!!!! ) zonder dat je daar ook maar bent geweest en / of behandeld ! en zonder dat je er zelf van op de hoogte was !!!!!
  Hoe lost meneer Bruinsma vervolgens zoiets op ?

 2. Lees alle reacties
 3. Het clientenplatform CPPP (psychoanalytische psychotherapie en psychoanalyse) zit al een aantal jaren aan tafel met verschillende zorgverzekeraars. Inzet is het behoud en blijvende landelijke beschikbaarheid van deze vorm van zorg via de Zorgwet.
  Om deze patientengroep een stem/gezicht te geven is in januari een bezoek gebracht aan het CVZ in Diemen.
  Het CVZ adviseert de Minister over het pakket.
  Het clienten/patientenperspectief wordt gelukkig steeds meer gewaardeerd door bestuurders van zorgaanbieders en verzekeraars. http://www.cppp.nu

 4. Dat gebeurt elders ook al. Ik zit namens de clientenraad van de instelling waarik in clientenraden functioneer (LZG) bij de onderhandelingen tussen het zorgkantoor Achmea en de LZG-divisie Ita Wegman lokaties Rotterdam. Ben nu tweemaal geweest, vergt wel enige diplomatie en inzicht in o.a. wie over wat (geld en zorg) mag beslissen onder welke voorwaarden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.