Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leven & Zorg overgenomen door MOB

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De Amsterdamse tak van het failliete Leven & Zorg wordt overgenomen door het Rotterdamse zorgbedrijf Maatschappelijk Ondersteuningsbureau.
MOB.thuiszorg.png

Dat laat curator Paul Schaink woensdag aan NU.nl weten.

Zorgmedewerkers

Van de 52 medewerkers krijgen 35 een nieuw arbeidscontract aangeboden. Dit zijn vooral thuiszorgmedewerkers. Kantoormedewerkers kunnen niet bij de nieuwe organisatie aan de slag. Waar nodig zal MOB een klein aantal zzp’ers inzetten dat eerder actief was voor Leven & Zorg. Leven & Zorg had in Amsterdam 120 patiënten en in Utrecht 37.

Overnamepartners

Dat er verschillende overnamepartijen belangstelling toonden voor het Amsterdamse deel van Leven & Zorg, maakte Schaink al eerder bekend. De Utrechtse tak van de organisatie is geen lang leven meer beschoren. Intussen is de zorg overgenomen door Careyn, Kleurrijk Zorg, Zorgwacht en MultiCare Utrecht. Het Utrechtse deel is opgezet om mee te kunnen dingen naar een contract binnen de pilot wijkverpleging van zorgverzekeraar Zilveren Kruis, die anderhalf jaar geleden van start ging.

MOB

De curator stelt dat MOB een geschikte partij is, omdat het bedrijf veel ervaring heeft met het bieden van zorg aan mensen met een migrantieachtergrond. Leven & Zorg had ook veel cliënten met deze achtergrond in zorg. Een ander voordeel is dat MOB een contract heeft met Zilveren Kruis.

Faillissement

Schaink is nog bezig met het onderzoek naar de oorzaken van het faillissement. ‘Ze hadden veel ziekteverzuim en hebben veel peperdure uitzendkrachten moeten inhuren’.  Dit leidde tot een vordering van 200.000 euro en een beslaglegging door het uitzendbureau, met als gevolg het faillissement op 1 augustus.

Dossier Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier Zorginkoop.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.