Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Leveste en Refaja ziekenhuis doen fusieverzoek bij NMa

Stichting Zorggroep Leveste en Ziekenhuis Refaja hebben hun voornemen om te fuseren kenbaar gemaakt bij de Nederlandse Mededingingsautorteit (NMa). Dit is een wettelijk verplichte stap in het traject van de overname van Ziekenhuis Refaja door de Zorggroep Leveste.
Leveste en Refaja ziekenhuis doen fusieverzoek bij NMa

Belanghebbenden die opmerkingen wensen te maken over deze voorgenomen concentratie kunnen nog drie dagen schriftelijke bezwaren sturen naar de NMa.

Moeilijk

Reden voor de samenwerking is volgens de partijen dat het steeds moeilijker wordt voor ziekenhuizen om te voldoen aan de oplopende kwaliteits- en volume-eisen die zowel zorgverzekeraars als medische beroepsverenigingen stellen. Momenteel zijn er al concrete samenwerkingsverbanden tussen de ziekenhuizen van Zorggroep Leveste Middenveld en het Refaja ziekenhuis op het gebied van de kaakchirurgie, cardiologie en intensive care. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ANP Lex van Lieshout)

Lees meer:

Refaja en Zorggroep Leveste Middenveld gaan samenwerken

Bas Eenhoorn wordt toezichthouder Zorggroep Leveste Middenveld

Refaja Ziekenhuis kampt met Norovirus

Verscherpt toezicht Refaja ziekenhuis opgeheven

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.