Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Lies van Gennip nieuwe directeur van Nictiz

Mark van Dorresteijn
Lies van Gennip is per 1 november 2012 benoemd tot de nieuwe directeur van Nictiz. Zij volgt Gert-Jan van Boven op, die de functie van directeur ruim tien jaar vervulde.
Lies van Gennip nieuwe directeur van Nictiz

Van Gennip zal zich in haar nieuwe functie richten op het uitbouwen van de positie van Nictiz als nationaal expertisecentrum dat standaarden voor informatie-uitwisseling ontwikkelt voor de zorg. Daarnaast zal Van Gennip de samenwerking van Nictiz met de zorgsector, de overheid en de industrie verder vormgeven, om daarmee te komen tot beter gebruik van ICT in de zorg.

Ervaring

Lies van Gennip heeft meer dan 14 jaar ervaring als bestuurder. Voor haar benoeming bij Nictiz was zij directeur van ondermeer Stivoro, de Nederlandse Accreditatie Organisatie (tegenwoordig NVAO) en het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Ziekenhuizen (NIAZ). Daarvoor werkte Van Gennip bij de divisie Preventie en Gezondheid van TNO.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Nictiz )

1 REACTIE

  1. MST? Is dat niet het ziekenhuis waar een dementerende bejaarde aan een nieuwe heup werd geholpen, tegen de wil van de familie, om nooit meer uit bed te komen? Volgens de orthopeed was er geen sprake van dementie omdat hij “zo leuk met haar gepraat had”. Tsja.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.