Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lievensberg start met digitale dossiers

Mark van Dorresteijn
Het Lievensberg ziekenhuis start vandaag met de invoering van digitale dossiers. Als eerste wordt de afdeling algemene chirurgie gedigitaliseerd door het basisdossier en verpleegkundig dossier in gebruik te nemen.
Lievensberg start met digitale dossiers

Het basisdossier (Chipsoft-EZIS) bevat medische gegevens die elke specialist nodig heeft voor de medische zorgverlening aan de patiënten van Lievensberg. Het verpleegkundig dossier (Chipsoft EVD) is bedoeld voor de medische gegevens die nodig zijn voor het verlenen van verpleegkundige zorg aan patiënten van Lievensberg.

Digitale dossiers

Het Lievensberg ziekenhuis werkt al geruime tijd aan de voorbereidingen van papierloze dossiers. Alle medische en behandelinformatie van de patiënt is in Lievensberg binnenkort bij alle relevante en geautoriseerde zorgverleners altijd en up-to-date beschikbaar. Alle belangrijke zorginformatie van de patiënt is daardoor overal in te zien. De patiënt hoeft de algemene vragen slechts eenmaal te beantwoorden. Daarbij wordt steeds de privacy van de patiënten zo veel mogelijk gewaarborgd. In de komende maanden volgen alle andere afdelingen, totdat elke specialist en elke verpleegkundige met digitale dossiers werkt.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Lievensberg ziekenhuis )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.