Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Life Sciences & Health Hub gelanceerd in Rotterdam

Op initiatief van het Erasmus MC, het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE), het LIFE Rotterdam Consortium en de gemeente Rotterdam is vandaag de Life Sciences & Health (LS&H) Hub in Rotterdam geopend. De Hub is een Living Lab en maakt het voor ondernemers, wetenschappers en zorgorganisaties mogelijk om elkaar beter te vinden, samen nieuwe zorginnovaties te ontwikkelen én deze door patiënten en cliënten te laten ervaren en testen.
erasmusmc400.jpg

Uit onderzoek blijkt dat in Rotterdam meer dan honderd Life Sciences & Health bedrijven gevestigd zijn. Daarmee heeft Rotterdam een van de grootste LS&H-netwerken van Nederland. ‘Als gemeente zijn we heel blij met de lancering van de Hub; de Life Sciences & Health sector is een grote werkgever in de stad en ook een van de belangrijkste economische sectoren voor Rotterdam’, zegt Maarten Struijvenberg, wethouder Werkgelegenheid en Economie van de gemeente Rotterdam. ‘De Hub draagt bij aan de innovatie en ontwikkeling in de Rotterdamse gezondheidszorg en de medische wetenschap. Ik vind het geweldig dat ondernemers, wetenschappers én Rotterdammers nu fysiek samen kunnen komen om nieuwe innovaties te ontwikkelen en te ervaren.’

Innovatieve ideeën
Thijs Spigt van het Erasmus zegt: ‘Vanuit de Technology Transfer Office van het Erasmus MC begeleiden wij met name wetenschappers maar ook medewerkers, bijvoorbeeld een verpleegkundige, met een nieuw innovatief idee. Dit kan gaan om een nieuw medicijn maar ook om een wasstraat voor het ziekenhuisbed. We helpen de kennis te beschermen, zoeken naar samenwerkingspartners en de juiste financiering om een product op de markt, ofwel bij de patiënt te krijgen. Een van de manieren om dit te doen is een start-up oprichten. Deze start-ups faciliteren we in de Incubator en nu ook in de Life Sciences & Health Hub.’

Get Started
‘De LS&H Hub wordt verder tastbaar met programma’s zoals ons Get Started programma waarin early-stage zorginnovatie ondernemers worden ondersteund om hun ideeën om te zetten in schaalbare bedrijven. Niet alleen start-ups maar ook het gevestigde mkb wordt betrokken en met de Health Innovation Challenge worden maatschappelijke vraagstukken samen met mkb-ondernemers uit de stad aangepakt’, aldus Martin Luxemburg, directeur van het Erasmus Centre for Entrepreneurship.

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.