Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lilian Marijnissen nummer drie op lijst SP

Lilian Marijnissen is de nummer drie op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van de SP. De dochter van voormalig SP-leider Jan Marijnissen is daarmee de hoogst geplaatste nieuwkomer.
marijnissen.jpeg

Emile Roemer voert opnieuw de lijst aan. Nummer twee is Renske Leijten, de huidige zorgwoordvoerder voor de partij. Lilian Marijnissen (31) maakte onlangs haar vertrek bekend bij de FNV, waar ze onder meer acties in de zorg organiseerde. Ze is sinds 2003 raadslid voor de SP in Oss.

Nationaal ZorgFonds
Roemer noemt de lijst maandag een mix van ervaring en nieuw talent. ‘Een team dat wil aanvallen. Dat door het vuur zal gaan voor een Nationaal ZorgFonds, voor het afschaffen van het eigen risico en voor een veel beter Nederland.’

Bekende namen
In de top tien van de lijst staan behalve bekende namen als Michiel van Nispen, Ronald van Raak en Sadet Karabulut ook behoorlijk wat nieuwelingen. Behalve Marijnissen zijn dat het Amsterdamse raadslid Peter Kwint, SP-fractievoorzitter in de gemeente Den Haag Bart van Kent en vakbondsman Cem Lacin.

Een andere opvallende naam op de lijst is die van SP-partijvoorzitter Ron Meyer. De oud-vakbondsbestuurder (34) staat op nummer 22. Meyer volgde vorig jaar Jan Marijnissen op als partijvoorzitter. De partij wil onder Meyer toewerken naar meer leden en meer activisme.

De Tweede Kamerfractie raakt ook ervaring kwijt. Onlangs maakte Harry van Bommel (54) bekend dat hij na de verkiezingen in maart niet zal terugkeren als volksvertegenwoordiger. Hij is sinds 1998 Kamerlid en is daarmee een van de langstzittende leden. Eerder lieten Paul Ulenbelt, Sharon Gesthuizen, Farshad Bashir en Arnold Merkies al weten te vertrekken. (ANP)

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.