Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Limburg onderzoekt ziekenhuiszorg

Gedeputeerde Staten van Limburg laat de toekomst van de ziekenhuiszorg in Limburg onderzoeken. Aanleiding voor dit onderzoek is de problematiek bij Orbis Medisch en Zorgconcern.
Limburg onderzoekt ziekenhuiszorg

Gedeputeerde Staten wil weten hoe de ziekenhuiszorg zich in de provincie moet ontwikkelen. GS heeft de Provinciale Raad voor Volksgezondheid (PRV) gevraagd zich hierover te buigen en met aanbevelingen te komen. De PRV is een adviesraad voor het College voor Gedeputeerde Staten op het gebied van de gezondheidszorg. Gedeputeerde Odile Wolfs: “Het is belangrijk een beeld te krijgen van de vraag naar ziekenhuiszorg nu en in de toekomst. Welk aanbod past daarbij en hoe kan dat het beste georganiseerd worden? Daarbij worden relaties gelegd met andere sectoren, zoals de eerstelijnszorg en de verzorging en verpleging. Maar ook de grensoverschrijdende ziekenhuiszorg en de specifieke rol van het academisch ziekenhuis Maastricht worden erbij betrokken.”

Onderzoek

Het onderzoek dient 1 juni klaar te zijn. De PRV heeft Twynstra Gudde ingehuurd om het onderzoek uit te voeren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Wachtlijsten Limburgse verpleeghuizen stijgen fors

Borgstellingen voor Orbis zijn binnen

PvdA: ‘Kosten ziekenhuiszorg escaleren

Ggz-instellingen in Limburg willen fuseren

1 REACTIE

  1. Limburg is een ideale Provincie waar je Europees ( Duitsland & Belgie ) kan samenwerken op het gebied van Zorg.Kijkend naar de Toekomst moet je steeds meer Europees gaan denken & werken. Provincie Limburg doe daar iets mee , en niet alleen Provinciaal denken !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.