Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Limburgse ggz-instellingen willen fuseren

De instelling voor langdurige zorg RIBW Heuvelland & Maasvallei (RIBW) en de instelling voor opvang, zorg en activering RIMO hebben afgelopen week definitief besloten de voorbereidingen voor een bestuurlijke fusie te starten.
Limburgse ggz-instellingen willen fuseren

De raden van bestuur en raden van toezicht van beide stichtingen hebben onlangs een intentieverklaring ondertekend en een startdocument opgesteld. De intentie is een bestuurlijke fusie op 1 januari 2013.

Bestuurders

De huidige voorzitters van de raden van bestuur zullen in de loop van 2012 terugtreden. Binnenkort start de werving van de nieuwe voorzitter raad van bestuur van RIMO, die tevens beoogd bestuursvoorzitter is van de nieuwe fusieorganisatie. Het huidige lid van de raad van bestuur van RIBW zal als lid van de raad van bestuur van de nieuwe organisatie aantreden.

Bestuurstichting

Het voornemen is om een nieuwe Holding Stichting op te richten, waarin de bestuurders en toezichthouders hun bestaande functies en verantwoordelijkheden onderbrengen en een aantal ondersteunende (staf)activiteiten. RIBW en RIMO blijven als zelfstandige werkstichtingen bestaan en zullen de bestaande lokaalgerichte activiteiten in het primaire proces ongewijzigd blijven uitoefenen binnen hun huidige regio.

Slagvaardigheid

In de persverklaring staat: “Veranderingen volgen elkaar in een hoog tempo op, waardoor het steeds lastiger wordt om op kleine schaal bestuurlijk te kunnen blijven opereren. Aan de ene kant wijzigen de marktverhoudingen en is er vanuit de vraagkant nadrukkelijk meer behoefte aan een proactieve aanpak. Anderzijds zijn er ook verschuivingen in de financiering van zorg, wordt kosteneffectiviteit steeds belangrijker en wordt de schaarste op de (zorg)arbeidsmarkt een steeds grotere factor. Een fusie biedt de organisaties hierin een meer onderscheidende positie en een grotere slagvaardigheid.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Veenman: ‘RIBW’s kunnen half miljard goedkoper’

GGZ Drenthe bezuinigt voor 8,5 miljoen euro

Aantal cliënten en toetreders in ggz blijft toenemen

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Biinekort start de werving voor de bestuurder…. Gewoon de exorbitante slaraissen blijven betalen, dan komt de vliegen vanzelf op de stroop af. De salarissen beperken en dan jhoudt je de mensen over die het ook met hun hart (en talent?) doen en niet alleen voor de beurs. Maar staat weer niets over in dit bericht. Zorgvisie is toch een soort prive voor de zorg, echt belangrijke punten hoor je niet.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.