Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Limburgse ziekenhuizen akkoord over fusie

Orbis Medisch Centrum en Atrium Medisch Centrum kondigden eind vorig jaar aan samenwerking te onderzoeken. Dat proces is nu afgerond en de besturen hebben definitief gekozen voor een fusie. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag.
Limburgse ziekenhuizen akkoord over fusie

Als de fusie wordt goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), ontstaat een van de grootste ziekenhuizen van Nederland. Volgens de ziekenhuizen past de fusie in het beleid van het kabinet, dat wil dat ziekenhuizen zich meer gaan specialiseren. Daarbij eisen zorgverzekeraars van ziekenhuizen dat ze medische ingrepen regelmatig uitvoeren, omdat routine de kwaliteit ten goede komt. Grotere ziekenhuizen kunnen door een grotere patiëntenstroom beter aan die eis voldoen. De regio heeft bovendien te maken met een krimpende bevolking. Door samenwerking is dat beter op te vangen.

Concentratie

De ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen blijven overeind, net als een aantal poliklinieken in de omgeving. Wel worden bepaalde behandelingen in een van de locaties geconcentreerd, en dus niet langer uitgevoerd in het andere ziekenhuis. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Atrium MC gaat opereren bij Orbis

Vragen over onderhandeling Orbis en investeerder

David Jongen nieuwe bestuursvoorzitter Atrium MC

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.