Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Livio doet niet mee aan thuiszorgstop

ENSCHEDE - De Enschedese thuiszorgorganisatie Livio ziet niets in een thuiszorgstop. “Ik vind het politiek bedrijven over de ruggen van de cliënten”, aldus bestuursvoorzitter Hans Arnoldy.

Ook Livio wordt geconfronteerd met een dreigend tekort van enkele miljoenen. Arnoldy is echter van mening dat de thuiszorg eerst de discussie moet aangaan met staatssecretaris Ross-van Dorp van VWS. Die heeft opdracht gegeven om uit te zoeken hoe groot het tekort in de thuiszorg is en beloofd dat er een oplossing komt. De resultaten van het onderzoek worden in de tweede helft van augustus verwacht.

Godgeklaagd

Intussen moeten de thuiszorgaanbieders gewoon zorg blijven leveren, stelt Arnoldy. “Het is godgeklaagd om nu tegen mensen te zeggen zoek het maar uit, terwijl over een paar weken misschien blijkt dat het allemaal niet nodig is geweest.”

ActiZ, de branchevereniging voor verpleging, verzorging en thuiszorg, wil zich niet mengen in de discussie over de thuiszorgstop. De branchevereniging wacht eerst de resultaten van het onderzoek van het ministerie van VWS af. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.