Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Loek Winter door met IJsselmeerziekenhuizen

De IJsselmeerziekenhuizen lijken weer gered. Loek Winter, die met zijn MC Groep de IJsselmeerziekenhuizen wil overnemen, dreigde zich terug te trekken en stelde een ultimatum. Nu lijken de partijen er toch uit te komen. Alleen de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet nog haar akkoord geven.
Loek Winter door met IJsselmeerziekenhuizen

Winter stelde het ultimatum omdat er nog acht miljoen euro mist om de oude schulden te betalen. Hij vond dat de andere partners in de reddingsoperatie die al sinds september vorig jaar aan de gang is het lieten afweten.

Nederlandse Zorgautoriteit

Alleen nog afhankelijk van de finale beslissing van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben alle betrokken partijen donderdagavond een volledig akkoord bereikt over de invulling van de redding van de IJsselmeerziekenhuizen. Er is op hoofdlijnen een financieel accoord gesloten. Hierdoor is de totaal benodigde kapitaalssteun en liquiditeitssteun nu volledig afgedekt. Er is dus ook geld voor renovatie van de OK’s. Ook over de structuur van het bestuur, met name de raad van toezicht, is overeenstemming bereikt. Er komen in de raad van toezicht zowel leden namens de MC Groep, als namens de overheid, de OR en de Patiëntenraad.

Loek Winter

Zorgondernemer Loek Winter, directeur van de MC Groep die de IJsselmeerziekenhuizen overneemt, toonde zich zeer gelukkig. “Ik ben blij dat betrokkenen verstandig hebben gereageerd op ons ultimatum. Ik wilde nu duidelijkheid terwille van de patiënten, het personeel en onszelf”. De overheid zal – middels NZa – zeer nauwkeurig op de exploitatie van de IJsselmeerziekenhuizen gaan toezien. De MC Groep zal bovendien aan de Inspectie voor de Gezondheidheidszorg vragen om consequent toezicht uit te oefenen op het leveren van medische kwaliteit. “Wij hebben er alle belang bij dat de mensen snel meer vertrouwen in het ziekenhuis krijgen. Daar zijn wij als MC Groep ook mee gebaat”. Het wachten is nu op de NZa die volgende week op basis van het nu bijgestelde plan een beslissing hoopt te nemen. Minister Klink van VWS zal de NZa verzoeken haar voorgenomen besluit – wat aanvankelijk naar afwijzing van de steunaanvraag neigde – in heroverweging te nemen. Winter is optimistisch. “We kunnen daarna snel de wachtlijsten in het ziekenhuis in Lelystad drastisch gaan terugbrengen. Goed nieuws voor de inwoners van Flevoland”, aldus Loek Winter. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Loek Winter stelt ultimatum voor overname

AbvaKabo en Loek Winter weer in onderhandeling

Achmea botst met Winter over tarieven

Overheid in raad van toezicht IJsselmeerziekenhuizen

1 REACTIE

 1. IJsselmeerziekenhuizen gered?
  Geplaatst door dickoffringa op 02/02, 22:54 uur.
  Uit mijn weblog:
  Dus de IJsselmeer ziekenhuizen krijgen nu direct zes miljoen euro van de NMa; over twee en een half jaar weer zes miljoen en over vijf jaar nog eens zes miljoen.
  Dat is heel wat anders dan in drie jaar dertig miljoen. Eerst had Loek Winter acht miljoen tekort, dat is opgelost. maar op deze manier moet hij toch weer twaalf miljoen tekort hebben?
  Ach, geen nood! Dan gaat hij toch de locatie Emmeloord afstoten. Zet de bulldozer alvast maar klaar voor het dr. Jansen ziekenhuis! Dat is nu een gepasseerd station.
  Gelukkig hebben we nu het Antonius ziekenhuis!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.