Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Loek Winter weg bij Nyenrode

Loek Winter is met onmiddellijke ingang gestopt als professor Healthcare Entrepreneurship bij Nyenrode. Dat hebben Winter en Nyenrode in onderling overleg besloten. Winter, bestuursvoorzitter van de MC Groep, heeft het te druk. Dat schrijft Veroz, de financier van de leerstoel, in een bericht op haar site. Een andere reden is dat Winter nauwelijks is toegekomen aan een wetenschappelijke invulling van zijn leerstoel.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Loek Winter weg bij Nyenrode
Foto: MC Groep

Winter trad in oktober 2011 aan bij Nyenrode. Hij neemt afscheid met ingang van 1 januari 2014. Gedurende deze periode heeft zijn bedrijf de MC Groep een flinke expansie doorgemaakt in vrijwel alle sectoren van de gezondheidszorg. Onlangs werd nog het Slotervaartziekenhuis overgenomen. Vorig jaar investeerde hij in De Drie Notenboomen, de organisatie achter gehandicaptenformule de Thomashuizen en in 2011 nam Winter de volwassenenzorg over van de Zonnehuizen.

Wisselleerstoel

Winter zal als “executive lecturer” verbonden blijven aan de businessuniversiteit in Breukelen. De leerstoel Healthcare Entrepreneurship wordt omgezet in een “wisselleerstoel”. Dat betekent dat hoogleraren van buiten gastcolleges zullen geven over

2
491

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.