Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Loeks van der Veen verlaat Elisabeth-TweeSteden

Bestuurder Loeks van der Veen (60) verlaat op 1 juli 2017 - na 36 jaar - het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis). Dit meldt Joep Hubben, voorzitter raad van toezicht. Dit is in onderling overleg besloten.
Loeks-van-der-Veen400.jpg

‘Na het afronden van de juridische fusie tussen het St. Elisabeth en het TweeSteden ziekenhuis is het ook een goed moment voor mij om nieuwe wegen te verkennen’, aldus Loeks van der Veen.

Waardering
De raad van toezicht spreekt op de site van ETZ grote waardering uit voor Van der Veen en zijn inzet en betrokkenheid bij de vele werkzaamheden in het ETZ en de zorg in de regio. Bart Berden (voorzitter raad van bestuur) vult aan: ‘Gedurende vele jaren heeft Loeks een vitale bijdrage geleverd aan het ETZ van vandaag en in het bijzonder aan de totstandkoming van de fusie.’

CV
Loeks van der Veen heeft een uitgebreide carrière in het ETZ gehad. Hij was al als student werkzaam in het Maria ziekenhuis, waar hij in april 1981 als ‘stagiaire interne budgettering’ bij de directie in dienst kwam. Na zijn stage werd hij aangenomen als assistent-projectleider budgettering en in 1988 is hij als directiesecretaris aangesteld. In 1995 volgde de benoeming tot lid raad van bestuur en diende zich spoedig de fusie aan met het St. Nicolaas Ziekenhuis in Waalwijk. Al die jaren heeft Van der Veen ook in belangrijke mate bijgedragen aan de samenwerking in de gezondheidszorg in de regio Midden-Brabant.

Bestuur
De raad van bestuur van het ETZ bestaat na het vertrek van Loeks van der Veen uit Bart Berden (voorzitter) en Anita Wydoodt. Voor Van der Veen wordt een opvolger gezocht.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.