Longzorg in Nijkerk beter door prestatiecontract

Het project Longzorg Nijkerk leidt tot betere diagnostiek en een beter behandelplan voor patiënten met COPD en astma. Dat blijkt uit de eerste bevindingen van het experiment dat vorig jaar is gestart.
Carl Verheijen - opening.jpg
Foto: Ton Kastermans Fotografie.

Carl Verheijen, initiatiefnemer van het project en directeur van de gezondheidscentra in Nijkerk, heeft zich laten inspireren door de manier van werken in het Zuid-Duitse Kinzigtal. ‘Ik wil dat huisartsen, specialisten en fysiotherapeuten eraan verdienen als zij mensen sneller gezond maken of ervoor zorgen dat zij niet, of minstens later, ziek worden’, aldus Verheijen in het juli-nummer van Zorgvisie magazine.

Prestatiecontract
De twee samenwerkende gezondheidscentra in Nijkerk hebben een prestatiecontract gesloten met Zilveren Kruis voor verbetering van de longzorg in de gezamenlijke eerste en tweede lijn voor zover deze samenhangt met COPD en astma. De andere zorgverzekeraars volgen het

0
119

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.