Longzorg in Nijkerk beter door prestatiecontract

Het project Longzorg Nijkerk leidt tot betere diagnostiek en een beter behandelplan voor patiënten met COPD en astma. Dat blijkt uit de eerste bevindingen van het experiment dat vorig jaar is gestart.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Carl Verheijen - opening.jpg
Foto: Ton Kastermans Fotografie.

Carl Verheijen, initiatiefnemer van het project en directeur van de gezondheidscentra in Nijkerk, heeft zich laten inspireren door de manier van werken in het Zuid-Duitse Kinzigtal. ‘Ik wil dat huisartsen, specialisten en fysiotherapeuten eraan verdienen als zij mensen sneller gezond maken of ervoor zorgen dat zij niet, of minstens later, ziek worden’, aldus Verheijen in het juli-nummer van Zorgvisie magazine.

Prestatiecontract
De twee samenwerkende gezondheidscentra in Nijkerk hebben een prestatiecontract gesloten met Zilveren Kruis voor verbetering van de longzorg in de gezamenlijke eerste en tweede lijn voor zover deze samenhangt met COPD en astma. De andere zorgverzekeraars volgen het

0
168

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.