Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Louise Gunning benoemd tot hoogleraar Gezondheid en Maatschappij

Mark van Dorresteijn
Louise Gunning is door het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam benoemd tot hoogleraar Gezondheid en Maatschappij. De benoeming gaat in per 1 september 2010, tegelijk met haar nieuwe functie als voorzitter van de Gezondheidsraad.
Louise Gunning benoemd tot hoogleraar Gezondheid en Maatschappij

Louise Gunning is nu voorzitter van de raad van bestuur van het AMC-UvA en decaan van de Faculteit der Geneeskunde van de UvA. Als hoogleraar aan de UvA zal Louise Gunning binnen de Sociale Geneeskunde – in het bijzonder Public Health – de vertaalslag maken van wetenschappelijke inzichten naar de actuele maatschappelijke discussie over gezondheidsvraagstukken.

Loopbaan

Gunning promoveerde aan de Erasmus Universiteit (EUR). Ook werkte Gunning als beleidsmedewerker bij het ministerie van VWS. In 1991 werd zij benoemd tot hoogleraar Sociale geneeskunde aan de UvA. Van 1995 tot 1997 was zij lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Vanaf 1997 was Gunning lid van de raad van bestuur van het AMC-UvA en vicedecaan. In 2001 werd zij benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van het AMC-UvA en decaan van de faculteit der Geneeskunde aan de UvA. De ministerraad heeft Gunning per 1 september 2010 benoemd tot voorzitter van de Gezondheidsraad, het onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan van de regering en het parlement. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.