Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Louise Gunning-Schepers naar DSM

Bestuurvoorzitter Louise Gunning-Schepers (56) van het AMC-ziekenhuis in Amsterdam wordt voorgedragen als commissaris bij chemieconcern DSM.

De benoeming past bij het voornemen van DSM-bestuursvoorzitter Feike Sijbesma om het mannelijke imago van DSM aan te pakken. Gunning-Schepers geldt met haar lange staat van dienst en grote verscheidenheid aan functies als de éminence grise van de medische wereld. Zij haalde in Baltimore in de Verenigde Staten een Master in de International Gezondheidszorg. Ze werd onderzoeker aan de Université de Louvain in Brussel en promoveerde eind jaren tachtig op preventiebeleid aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Gunning-Schepers is beleidsmedewerker op het toenmalige ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur geweest en werd op haar veertigste hoogleraar Sociale Geneeskunde. Zij maakt deel uit van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Wie is wie

Lees hier wie is wie in de zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.