Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Maak van duurzame zorg een businesscase’

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
De klimaatdeadline van 2030 nadert, dus er is haast geboden. Welke rol heeft de zorgbestuurder daarin? Waar en hoe kan de bestuurder impact maken en hoe zit het met de financiering? Daarover vertellen Jeroen van Roosmalen, voorzitter van De Groene SEH, en Mark Hendriks, teammanager  services bij Libra Revalidatie & Audiologie.
Podcast Voorzorg
Foto: lassedesignen_Adobe.stock.com

 

Met een voetprint van 7 tot 8 procent moet ook de zorgsector fors bijdragen aan de klimaatdoelen. Om bewustzijn te creëren, kennis te delen en duurzame initiatieven als een olievlek door het land te verspreiden, is vorig jaar De Groene SEH in het leven geroepen.

Libra Revalidatie & Audiologie maakt sinds 2017 werk van duurzaamheid; het is de eerste revalidatie-aanbieder in Nederland met een gouden certificering op de milieuthermometer zorg. De doelen voor 2030 zijn in the pocket.

Waar begin je, hoe krijg je medewerkers mee en welke rol is weggelegd voor VWS en de verzekeraar? Daarover praten Jeroen van Roosmalen, voorzitter van De Groene SEH, en Mark Hendriks, teammanager services bij Libra, in de podcast Voorzorg.

Podcast Voorzorg
Foto: lassedesignen_Adobe.stock.com
U vindt de podcast Voorzorg ook op onder meer Spotify en Apple Podcasts

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.