Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Maasziekenhuis Pantein laat Philips voor technologie zorgen

Mario Gibbels
Philips en Maasziekenhuis Pantein hebben een 10-jarige samenwerkingsovereenkomst gesloten. Philips neemt de volledige medisch technologische inrichting van de nieuwbouw van het ziekenhuis voor zijn rekening, inclusief apparatuur, service en advies. Het ziekenhuis is hierdoor tot 2020 verzekerd van de nieuwste technologische mogelijkheden.
Maasziekenhuis Pantein laat Philips voor technologie zorgen

Philips zegt een groot deel van zijn totale portfolio aan medische producten en diensten aan het ziekenhuis te leveren. Het gaat onder meer om echografie, röntgen, cathlab, CT en MRI-oplossingen, maar ook om patiëntbewaking en de hierbij horende medische IT-infrastructuur.

Nieuwe vorm

Inspelend op de sterk veranderde zorgmarkt die wordt geconfronteerd met meer patiënten, minder personeel en sterk stijgende kosten, heeft het Maasziekenhuis Pantein gekozen voor deze nieuwe vorm van samenwerking. Als partner heeft Philips niet alleen de rol van leverancier en dienstverlener, maar ook van strategisch adviseur met wereldwijde markt- en bedrijfskennis.

Economisch rendement

Philips gaf strategisch advies over de technologische inrichting van de nieuwbouw, zowel technisch als commercieel. Gezamenlijk is gezocht naar de juiste balans tussen kwaliteit, efficiëntie en economisch rendement.

Jaarlijkse innovatieslag

Het contract voorziet in een jaarlijkse innovatieslag, waarbij samen wordt gekeken of er relevante nieuwe technologische ontwikkelingen zijn die vragen om aanpassingen in het medisch apparatuurpark van het ziekenhuis. Op deze manier kan het zorgaanbod worden afgestemd op de actuele zorgvraag van patiënten, aldus het persbericht van Philips en het ziekenhuis. Die innovatie vindt plaats binnen vaststaande budgettaire kaders, zodat het ziekenhuis voor geruime tijd weet waar het aan toe is als het gaat om de kosten van medische technologie. (bron: persbericht Maaslandziekenhuis Pantein en Philips)

(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

4 REACTIES

  1. Prachtig wat Philips doet, zich hoogwaardig blijven ontwikkelen op medisch apparatuur gebied. Ook nog een Nederlandse onderneming. En de patiënt is er mee gebaat. De apparatuur wordt steeds hoogwaardiger en duurder en de concurrentie (in de crisis) wordt heviger en heviger. Het is dus zaak NU in de ziekenhuizen BESLISCONSTRUCTIES TE MAKEN dat niet een of meer (dominante) beslisfiguren in het ziekenhuis ER OOK MEE GEBAAT ZIJN. Zie wat in Polen is gebeurd (in deze Zorgvisie: Philips betaalde 760.000 euro smeergeld in Polen).

  2. Lees alle reacties
  3. Hopelijk wordt er niet alleen gekeken naar relevante nieuwe technologische ontwikkelingen, maar geven onderzoeksresultaten van doelmatigheidsstudies de doorslag. Het gebruik van meerdere apparaten is niet altijd noodzakelijk.
    Met William ben ik helemaal eens. Zie ook een rapport uit 2007 in het kader van gepast gebruik van PET-scan: Nederland telt 24 PET scans; een theoretische capaciteit van 49920 scans per jaar, tegenover ongeveer 17.000 aanvragen voor de uitvoering van een PET-scan (via zonmw.nl)

  4. @William: Ziehier de reden waarom specialisten in loondienst mogen komen: Zij bepalen waarmee gewerkt wordt. Het is een serieuze strijd tussen o.a. Philips, Siemens, GE en weet ik niet wat nog meer om zo’n ziekenhuis binnen te slepen.
    En specialisten gaan vrijwel alleen voor het nieuwste en het duurste…

  5. Het is toch van de “Gekke “, dat in een klein Landje als NL wij niet in staat zijn om ( wij hebben het over slechts 98 Ziekenhuizen ) gezamenlijk Dure Technologie in te kopen.Waar blijft de Rol van de NVZ ( Ned.Ver.v.Ziekenhuizen) ; zijn deze Bestuurders niet in staat om met elkaar samen te werken op het gebied van Inkoop ; Administratie ( Loon; Deb.; Cred.; DOT ; etc.) Hiermee verspillen wij Miljarden in de Zorg. De Politiek laat het allemaal gebeuren en roept aan de andere kant , dat de Zorg moet bezuinigen . Politiek ; graag en Debat hierover. Een Adres heb ik al !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.