En toen waren er nog twee

ChipSoft en Epic hebben de markt van ziekenhuis-epd’s naar zich toe getrokken. Waardoor konden zij zo dominant worden? Een reconstructie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie ict magazine, nr. 2/2018
Foto: Tsung-Lin Wu/Fotolia

Medio jaren tachtig. Chirurg Gerrit Mulder stapt na een lange dag in het toenmalige Ziekenhuis Amsterdam Noord in de auto. Naast hem, op de passagiersstoel, ligt een koffer met alle aantekeningen van de dag. Thuis moet nog een hoop administratie worden gedaan. Aan de eettafel neemt hij met vrouw Liesbeth en zoon Hans de dag door. Het onderwerp automatisering komt ter sprake. Al die administratie moet toch efficiënter kunnen? Hans ziet meteen een uitdaging: ‘We gaan samen een computersysteem ontwikkelen dat álle artsen ontlast.’

Zo gezegd, zo gedaan. De eerste administratieve software van vader en zoon Mulder is een succes.

0
135

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.