Het beste van twee werelden

In het Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie ontmoeten het verpleeghuis en de ggz-instelling elkaar. Daar varen zowel de patiënt met onbegrepen probleemgedrag als zijn behandelaars wel bij.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Gerard Verhagen, Proteion

Ggz-instelling Vincent van Gogh en vvt-instelling Proteion experimenteren sinds 2015 met een opname-unit voor ouderen met dementie en ernstige gedragsproblematiek met als doel het gedrag weer hanteerbaar te maken. In dit ‘Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie’ (IEP) zijn specialistische ggz en belevingsgerichte verpleeghuiszorg gecombineerd. ‘Er was een moment dat kans, noodzaak en lef bij elkaar kwamen’, vertelt Proteion-bestuurder Marcel van Woensel. ‘Onbegrepen gedrag wordt een steeds groter probleem in de verpleeghuizen. Vroeger ging het om één bewoner op een groep van acht, nu zijn dat er twee.’

Langdurige opname

Mensen met dementie en zware gedragsproblemen zijn eigenlijk beter op hun plaats in

0
81

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.