Info op maat

De patiënt informeren over zijn of haar ziekte en behandeling met respect voor de privacy. Dat stond kno-arts Markus Oei voor ogen toen hij in 2012 startte met de communicatietool Inforium.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
patiëntenportaal
Foto: Fotolia

Het Flevoziekenhuis in Almere, waar Markus Oei werkt, had als een van de eerste ziekenhuizen al in 2003 een patiëntenportaal. Vijftien jaar later blijkt dat je hiermee veel patiënten niet bereikt. Oei: ‘Het is te ingewikkeld voor patiënten. Het is als een lift waarin je, in plaats van op een knopje te drukken, een inlogcode moet invoeren. Dan pakken de meeste mensen toch maar de trap.’Inforium werkt anders. Oei: ‘Andere systemen gaan uit van de techniek, Inforium kijkt naar de mensen en de resultaten. De techniek is relatief eenvoudig en webbased. En we hebben een enorme database met gezondheidsinformatie, de

0
55

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.