MedEye vervangt dubbelcheck bij high risk medicatie

De ervaringen met het medicatieveiligheidsysteem MedEye zijn goed, vertellen apothekers van het Deventer Ziekenhuis en ziekenhuis Nij Smellinghe. En MedEye ontwikkelt meer modules om de mogelijkheden van het systeem uit te breiden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Wij werken sinds 2016 met MedEye’, vertelt Peter Wierenga, apotheker in het Deventer Ziekenhuis. ‘We hebben het systeem vanaf het begin voor alle orale geneesmiddelen gebruikt, ook voor zware pijnstillers, zoals morfine, die via capsules of drankjes worden ingenomen, de orale opiaten. Voor deze middelen is er opiatenwetgeving. We houden goed bij wat we op voorraad hebben en wat we verstrekken aan patiënten. Een tweede check is bij deze middelen niet verplicht. Sommige ziekenhuizen doen het wel, wij hebben daar niet voor gekozen. MedEye is voor ons een middel om de veiligheid te vergroten. We gebruiken het als extra controle.

0
221

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.