Met onze kennis helpen we andere organisaties’

Gertrude van den Brink, een van de drie genomineerden voor de titel Zorgmanager van het Jaar.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Gertrude van den Brink, bestuurder Middin

‘Externe partijen weten: als het ingewikkeld wordt, stáát Middin er’, zegt Gertrude van den Brink, sinds 2014 bestuursvoorzitter van de Zuid-Hollandse gehandicaptenzorgorganisatie. Gemeenten en zorgkantoren zochten in november 2017 dringend onderdak voor de 45 cliënten van het disfunctionerende Melius Zorg. Middin bracht binnen een week een volledig team op de been.

Toen Van den Brink in 2012 begon als bestuurslid, was Middin een kersverse fusieorganisatie met ‘eilandjes’ en een lage medewerkerstevredenheid. De aankomende overheveling van zorg naar de gemeenten gaf onzekerheid. Van den Brink besloot de transitie te omarmen. Om lokaal te werken werd Middin een platte organisatie met regio-indeling.

0
210

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.