Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peter de Visser is Zorgmanager van het Jaar 2019

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Peter de Visser, algemeen directeur van Incluzio, is gekozen tot Zorgmanager van het Jaar 2019. Hij is de opvolger van Gertrude van den Brink, bestuursvoorzitter van Middin.
Juryvoorzitter Andrë Rouvoet feliciteert Zorgmanager van het Jaar 2019 Peter de Visser
Juryvoorzitter André Rouvoet feliciteert Zorgmanager van het Jaar 2019 Peter de Visser

Dat is donderdag  bekendgemaakt. De Visser heeft de bij de prijs behorende Zorgvisie Excellence Trofee in ontvangst genomen. Hij ontvangt de prijs omdat hij met het zorg- en welzijnsbedrijf Incluzio een nieuwe aanpak laat zien door meer verbindingen te maken tussen zorg, welzijn en andere disciplines. Vertrouwen in de professional staat bij hem voorop. Incluzio wil impact hebben op de samenleving en tegelijk een bescheiden rendement maken.

Jury over Peter de Visser: ondernemende manager

‘Peter de Visser is een ondernemende manager die denkt in mogelijkheden en hij is erg gericht op oplossingen en op resultaat. Met bestaande zorgaanbieders gaat hij respectvol om. Zijn managementstijl is enthousiasmerend en direct. In een complexe en soms chagrijnige omgeving ziet hij genoeg kansen om de zorg beter te maken’, aldus juryvoorzitter André Rouvoet. De uitreiking vond plaats bij IBO Qualified Business School in Leusden.

Drie betrokken en bevlogen genomineerden

Voor de prijs waren dit jaar verder genomineerd Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van de Stichting Humanitas in Rotterdam en Pim Steerneman, bestuursvoorzitter van Sevagram in Heerlen en Heuvelland. De genomineerden waren voorgedragen door een selectiecommissie bestaande uit Wilma van der Scheer, algemeen directeur van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, en bestuursadviseur en coach Frits Verschoor. ‘De drie genomineerden laten alledrie veel betrokkenheid en bevlogenheid zien’, aldus de juryvoorzitter.

Jury over Gijsbert van Herk: manager met lef

Gijsbert van Herk wordt in het juryverslag geprezen vanwege de voortvarende aanpak van acute problemen en de openheid naar buiten toe. ‘Gijsbert van Herk is te omschrijven als een manager met lef.  Zijn stijl is om zaken op orde te brengen en te houden, te initiëren en te vernieuwen. Geen enkele patiëntengroep wordt geweigerd. Humanitas is er voor iedereen’, aldus Rouvoet.

Jury over Pim Steerneman: vernieuwende denker

Pim Steerneman heeft bij Sevagram de mensgerichte cultuur van Planetree geïntegreerd in de werkprocessen. Hij kiest voor innovatieve oplossingen bij de werving en scholing van personeel. ‘Pim Steerneman is een bevlogen en vernieuwende denker, met veel executiekracht.  Hij is een leider die visie weet om te zetten in organiseren’, aldus de juryvoorzitter.

Naast Rouvoet maken deel uit van de jury Albert Arp, algemeen directeur van de Jaarbeurs, Marlies Ott, programmadirecteur van de Governance Class bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, en Gertrude van den Brink, de winnares van vorig jaar.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.