Van kwetsbaar naar weerbaar

Juist ziekenhuizen zijn aantrekkelijk voor cybercriminelen omdat de beschikbaarheid van patiëntgegevens cruciaal is en alle systemen continu moeten draaien.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
cybercrime
Foto: iStock

In 2017 nam het aantal aanvallen op de zorgsector wereldwijd met 210 procent toe. De websites en computersystemen van zorginstellingen zijn nog niet veilig genoeg. Dit terwijl cybersecurity in de zorgsector extra belangrijk is. Stel je het effect van een cyberaanval maar eens voor: medische apparatuur is niet meer bruikbaar, operaties worden uitgesteld en ambulances niet meer aangestuurd. Daarnaast kunnen medische patiëntgegevens misbruikt worden. Volgens experts moeten ziekenhuizen nu preventief ingrijpen. Niet alleen, maar samen.

Acht dreigingen per seconde

Uit het McAfee Labs Threats Report van maart 2018 blijkt dat cybercrime-aanvallen internationaal explosief toenemen. In het laatste kwartaal van 2017

0
68

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.