Wie heeft welk epd

Opnieuw heeft M&I/Partners een overzicht gemaakt welke epd’s de ziekenhuizen gebruiken. De meeste zijn van ChipSoft en Epic.
Zorgvisie ict magazine, nr. 2/2018
Foto: RAWF8/Getty Images/iStock

Zoals ook uit het artikel op pagina 8 blijkt, is de epd-markt in Nederland inmiddels vrijwel geheel verdeeld tussen twee partijen: ChipSoft en Epic. Dit sluit aan bij ons artikel ‘De keuzes zijn gemaakt’ in Zorgvisie ict, juni 2016.

ChipSoft heeft contracten met vijfitg ziekenhuizen (waarvan er nog vier bezig zijn met de implementatie van HiX; Epic heeft een contract met elf ziekenhuizen (waarvan één livegang eind deze maand).Voor alle bedrijven geldt dat ze werken aan de ontwikkeling van de zorginformatiebouwstenen (ZIB’s) vanuit het programma Registratie aan de Bron en het gerelateerde VIPP-programma. Daarnaast werken de leveranciers aan eigen ontwikkelingen.

0
8

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in