Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Magentazorg kiest Unit4 Cura ECD

Mark van Dorresteijn
Ouderenzorgorganisatie Magentazorg gaat over op het elektronische cliëntendossier (ecd) van Unit4.
Magentazorg kiest Unit4 Cura ECD
Foto: iStock

Als eerste gaat Magentazorg aan de slag met de invoering van het administratieve gedeelte. Tegelijkertijd start de voorbereiding voor het invoeren van het zorg- en behandeldossier in de intramurale zorg. Naar verwachting is Unit4 Cura eind 2016 volledig in gebruik voor de intramurale zorg. De invoering van het ecd voor de extramurale zorg volgt later, in 2017.

Efficiëntieslag

‘Het ecd ondersteunt ons niet alleen in het samenvoegen, ordenen en delen  van grote hoeveelheid informatie in verschillende dossiers, het helpt onze medewerkers ook echt om betere zorg te leveren omdat informatie centraal beschikbaar en actueel is’, aldus Nicole de Reuver, projectleider bij Magentazorg. ‘Het ecd gaat ons helpen om efficiënter en doelgerichter te werken en deze tijdswinst komt weer ten goede aan de tijd voor de cliënten.’

Magentazorg

Magentazorg heeft 14 woonzorglocaties in Noord-Kennemerland en is de moederorganisatie voor Actiezorg en Behandelzorg. Actiezorg levert thuiszorg, hulp bij het huishouden, dagbesteding en ambulante begeleiding. Behandelzorg richt zich op behandeling voor kwetsbare ouderen in zowel de woonzorglocaties als bij cliënten thuis. Bij Magentazorg werken 1.950 mensen voor 2.700 cliënten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.