Magneetziekenhuis trekt verpleegkundige aan

Een magneetziekenhuis geeft verpleegkundigen veel autonomie, betrekt ze bij het bestuur en investeert in de professionaliteit van verpleegkundigen. Maar een magneet-erkenning behalen kost ruim tien jaar. ‘Het is niet een snelle oplossing voor het tekort aan verpleegkundigen’, zegt Ankie van Rossum, bestuursvoorzitter van VieCuri, dat overweegt de erkenning te halen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Bestuursvoorzitter-VieCuri Ankie van Rossum: 'Magneet-erkenning is geen quick-fix voor tekort verpleegkundigen.'
Bestuursvoorzitter-VieCuri Ankie van Rossum: 'Magneet-erkenning is geen quick-fix voor tekort verpleegkundigen.'

Magneetziekenhuizen trekken verpleegkundigen aan als een magneet. Het werkklimaat is in een magneetziekenhuis zo aantrekkelijk voor verpleegkundigen, dat ze er graag willen werken. Magneetziekenhuizen geven verpleegkundigen veel autonomie, betrekken ze bij het bestuur en investeren in de professionaliteit van verpleegkundigen. Het Amerikaanse concept stak circa tien jaar geleden de oceaan over, maar heeft in Nederland nooit echt wortel geschoten. Door de huidige schaarste op de arbeidsmarkt lijkt het concept van het magneetziekenhuis een herkansing te krijgen. Het woord zoemt rond in de ziekenhuiswereld.

Magneet-erkenning is geen quick-fix

Maar zo werkt het niet, stelt Ankie van Rossum, bestuursvoorzitter van VieCuri

0
955

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.